Nieuwsbericht 22 augustus 2024
22 augustus 2024

Iedereen AAN, tegen kanker

Deel dit bericht

Iedereen AAN, tegen kanker

Peter Schuurmans kreeg vorig jaar een oproep van het Bevolkingsonderzoek Nederland. Hij besloot toch maar mee te doen met de gedachte: ‘Ik heb nergens last van, ik voel me prima!’ Helaas was er vreselijk nieuws: dikke darmkanker in stadium 4. 

Na bijna 500 chemopillen en chemotherapie is hij in januari 2024 klaar. ‘Ik kon al genieten van een enkele zonnestraal terwijl ik mijn hond uitliet. Met een positieve mindset ben ik gaan herstellen en in mei was mijn conditie terug.’ Hij pakt zijn werk weer op bij de brandweer Rotterdam-Rijnmond en is enorm dankbaar voor de steun van zijn collega’s. Nu verspreidt hij een belangrijke boodschap: ‘Doe mee met het bevolkingsonderzoek. Het redt levens!’ 

En mooi nieuws: volgende week zal Peter zijn verhaal doen in de live tv-show van AVROTROS en KWF: ‘Iedereen AAN, tegen kanker’.  Marlijn Weerdenburg en Soy Kroon presenteren deze bijzondere tv-avond vanuit Studio 21 in Hilversum. In de uitzending staan drie bijzondere patiëntverhalen centraal. Loraine, Astrid én Peter weten hoe het is om kanker te hebben, hoe groot de impact is op hun leven en dat van de mensen om hen heen. Gesteund door familie en vrienden vertellen zij samen met Albert Verlinde, Johnny de Mol en Edsilia Rombley hun verhaal over het dagelijkse leven met en na kanker.

Afgelopen week werd er al druk gefilmd bij Peter z’n werk als brandweerman in Rotterdam. We delen hierbij alvast wat leuke behind-the-scenes foto’s! Zet het in je agenda: ‘Iedereen AAN, tegen kanker’ op donderdag 29 augustus om 21.20 uur op NPO 1. Ga jij kijken? 

Laatste artikelen